Erika och Oggie OEC – reseberättelse

IMG_8591_klippt
En dag i september ringde telefonen och Kerstin från SHFK undrade om jag och Oggie ville vara reserver i HtM till OEC och det ville vi så klart :) En dag lite senare ringde telefonen igen med beskedet att vi skulle med till Schweiz, askul och samtidigt tråkigt eftersom det innebar att en av dom andra i laget inte kunde åka :S
.
Den 10e oktober bar det av. Först tåg och sen flyg (mopsen har mer plats än det ser ut som, hon kör ut nosen för att få sin take-off godis). Den 11 var det träningsdag och då satte alla upp sina flaggor och pyntade sina “bås”. Hallen var en superfin tvåvåningsanläggning med läktare runt hela tävlingsringen.
 .
Den 12e var det dags för HtM-tävlingen. Jag var rejält nervös och gjorde några missar men min hund var en stjärna <3
Film finns här: Risultati Open European Dogdance Championship (OEC) Belpbergstrasse 50 3110 Münsingen, Svizzera dal 11/10/18 al 14/10/18 
.
Vi skrapade ihop 21,05 p och en 32a plats. En bit kvar till toppen men inte så illa med en månads förberedelsetid :)
Tyvärr skadade sig en av lagets hundar precis innan tävlingen så Sverige fick inte ihop ett helt lag i HtM i år.
.

Den 13e var det dags för freestyle. Det svenska laget var superduktiga och tog BRONS! Dessutom kvalade Lisa och Jonna till finalen på söndagen!

Den 14e var det final och Oggie och jag hejade på våra kompisar! Och sen hejade vi på våra danska vänner i HtM-finalen :)

Den 15e hann vi med en liten alptur tillsammans med Jonna, Lizette och Kerstin innan det var dags att resa hem igen

/Erika & Oggie

 

IMG_8573[1] IMG_8839 IMG_8649