KM 2018

VARMT VÄLKOMNA TILL LHU:S KLUBBMÄSTERSKAP 2018

Datum: 4 november

Var: AniCura Hundsport Center, Åsmestad

Pris: 50 kr/gren man vill delta i

Betalning sker till PG 262798-2 senast den 28 oktober. Märk betalningen med “Namn+KM2018”.

Anmälan är stängd.

 

Kl 10:00

Dagen startar med HtM (3 st startande) och Freestyle (6 st startande)

Gemensam domargenomgång samt banvandring för HtM och Freestyle. HtM startar före Freestyle. Musiken ska vara på CD, USB eller på mobilen (förutsatt att det går att spela inne i hallen utan täckning). Varje deltagare bedöms efter den klass man tävlar i, men alla deltagare tävlar mot varandra i respektive gren.

Prisutdelning sker efter båda grenarna.

Dagen fortsätter med Rally (8 st startande)

Deltagarna tävlar i en öppenklass motsvarande fortsättningsklass oavsett vilken klass man officiellt tävlar i. Koppel är valbart. Löptik startar sist i sin klass.

Prisutdelning direkt efter klassens avslut.

Dagens avslutas med Agility

Vi kör med tre storleksklasser där man avgör själv vilken klass man vill tillhöra.

S-klass = hinderhöjd 20cm, M-klass = hinderhöjd 35m eller L-klass = hinderhöjd 50cm

Nybörjaragilityn startar först 

S (1 st), M (3 st) & L (1 st)

Nybörjaragilityn avgörs på en lättare hoppklass bana med 2 varv per ekipage. Banvandring i 8 minuter för samtliga ekipage, sedan paus i några minuter till första start. Bästa resultatet räknas.

Prisutdelning sker efter båda varven.

Agility

S (6 st), M (7 st) & L (4st)

Agilityn avgörs i två lopp, en öppen hoppklass och en öppen agilityklass. Agilityklassen startar i omvänd resultatordning där ledaren från hoppklass startar sist i klassen. Det är det sammanlagda resultatet som ger vår klubbmästare. För att bli klubbmästare behöver man resultat i båda klasserna. Banvandring i 8 minuter för samtliga ekipage, sedan paus i några minuter till första start.

 

Tävlingsinformation:

För att tävlingen ska flyta på som den ska krävs det att alla hjälps åt med de funktionärsposter som vi behöver fylla. Observera att alla tider är preliminär (förutom starttid), så tiderna kan flyttas båda framåt och bakåt. Tävlingen går inomhus på konstgräs. Vänligen följ anvisningar om var ni får ställa era burar (löptikar har en speciell plats). Vi kommer att ha försäljning av fika. Det finns även micro om ni vill ta med och värma mat, och ca 200 meter från lokalen finns Citygross, Ming Express och Apotek.

Ordningsregler

  • Observera att det är skostopp i hallen, ta gärna med inneskor.
  • 1 toalett finns på bortre kortsidan av lokalen på utsidan.
  • Rasta längs med grusvägen ni kom ifrån, inte in mot husen. Korsar man vägen kommer man in i vackra eklandskapet där det finns längre fina rastningsrundor. Tänk på att plocka upp efter din hund.
  • Det finns i nuläget inget rinnande vatten så tänk på att ta med ordentligt med vatten till din hund.
  • Vänligen respektera att köra in andra avfarten till Åsmestad (se karta under Hitta hit) och parkera bredvid utomhusplanen.

 

Hitta Hit

Linköpings Hundungdom finns i Åsmestad, vilket ligger mellan Lambohov och stora Aska. Du hittar till lokalen genom att vid rondellen vid Citygross åka mot Stora Aska. Efter att du passerat bussgatan mot Lambohov blir det 70km/h. Kör förbi den första avfarten mot Åsmestad, över krönet (där ser ni lokalen på höger sida) kör förbi och en bit längre bort tar du av till höger på den andra grusvägen som leder in mot området, där det är skyltat mot Linköpins Hundungdom.