Samträning HT 2018

Schemat är bestämt innan och du anmäler dig i den grupp/de grupper du önskar. Platserna är begränsade och det är först till kvarn på platserna i respektive grupp. Grupperna är baserade på intresset föregående period och år. Märker vi att intresset är väldigt stort för en viss träning kommer vi att se över om fler tider är möjliga.

  • Samträningen startar vecka 43, dvs mån 22 oktober och håller på tom v 50, dvs sön 16 dec (eventuella avvikelser och ersättningstider se nedan)
  • Observera att medlemskap krävs- antingen som fullbetalande SHU-medlem med Linköpings som lokalklubb. Eller SBK-medlem med lokalmedlemskap i LHU. http://linkopingshu.se/om-lhu/bli-medlem/
  • All verksamhet på Linköpings Hundungdom sker i samarbete med Studiefrämjandet.

Anmälan och pris


LHUs funktionärer har förtur till platserna fram till den 3 oktober.

 Är bindande (återbetalning sker vid veterinär-/läkarintyg).

Samträning 550kr /ekipage, totalt 8 tillfällen på höstterminen.

Har man flera hundar får man välja att köpa fler platser eller alternativt köpa en plats, men då får man endast ta upp träningstid som om man hade en hund.

Grupp

  • Varje grupptillfälle är på 1,5 timme*.
  • 5-6 st ekipage/samträningsgrupp*.
  • *Vid endast 4 st ekipage blir träningstiden 1 timme.
  • Varje grupp ansvarar själva för sin träning; övningar och banor.
    Varje grupp har ev en ansvarig för att rapportera närvaron till Studiefrämjandet. Ansvarig person får 80kr i rabatt. Denna person behöver ha genomgått ledarutbildning hos Studiefrämjandet eller deltagit på informationstillfället om att vara ledare för en studiecirkel.

 

Agility

I samträningsgrupperna klass 1, 2 och 3 ingår samtliga hinder. I Agility Grund tränas grundövningar och eventuell viss hinderinlärning. Under söndagar gör vi nu ett försök med en mixad grupp. En klass 1-2 grupp. Samtliga hinder ingår även här. Gruppen varierar nivån på banorna och kommer överens i gruppen. Detta koncept kan t ex lämpa sig för dig som vill variera nivån eller växlar mellan olika hundar.

Nosework

Vi fortsätter med att erbjuda en samträningsgrupp för nosework. Observera att det inte finns något specifikt material i hallen (tex doft, möbeltassar osv) till nosework. Detta behöver deltagarna själva tillhandahålla. Prata gärna med varandra i gruppen och hjälps åt. Däremot finns det mängder av material i hallen som skulle kunna användas för att tex gömma doft i. Glöm inte att samma regler gällande städning även gäller här. Möbeltassar och liknande ska städas undan innan passets slut. Torka även ev av där doft kan ha hamnat för att undvika störning för andra. Ingen instruktör finns med utan var och en ansvarar för sin träning.


Rullande schema


Observera att alla samträningar med stjärnor nedan har rullande schema, se mer information under schemat.
OBS!
Skulle en grupp få färre än 4 personer så behåller Linköpings Hundungdom rätten att ställa in samträningsgruppen. Vi kommer då försöka att hitta ett annat sätt för träning.

AniCuras Hundsportcenter

*Löptikar får delta på samträning, men måste ha tikskydd på sig.

*Läs förhållningsregler för hallen – http://linkopingshu.se/lokalen/

Betalning
* Sker efter att du fått bekräftelse om en plats i gruppen

* Ska finnas på klubbens konto senast 18 oktober

* Ange “SAM + FÖR-och EFTERNAMN” vid betalning.

* Betala till PG 262798-2

Kontakt

linkopingshundungdom@gmail.com

 

SCHEMA HT 2018

schemaht2018

** Rallylydnad och Freestyle/Htm tränar varannan vecka tidig tid (18.00)  och varannan vecka sena tiden (19.30). Rallylydnad har första tiden udda veckor och Freestyle/Htm har första tiden jämna veckor.

Obs! Fel nedan. Ersättningstillfället för 28/10 ska vara lördagen den 27/10!

schemaht2018_2

Obs! Fel ovan. Ersättningstillfället för 28/10 ska vara lördagen den 27/10!

Sjukdom

Linköpings HU drabbades hårt av kennelhosta under hösten 2017. Inför denna höst uppmanar vi alla att vara extra uppmärksamma samt låt inte hundarna hälsa på varandra i onödan eller dricka ur varandras vattenskålar.
Vad gäller för återbetalning av samträningstavgiften?
Sjuk hund eller förare kräver sjukintyg samt en längre frånvaro för återbetalning. Kennelhosta behöver du ej ha intyg för, utan är din hund drabbad får du återbetalning.
Återbetalning sker ej om du har sålt/överlåtit din plats till någon annan, det löser ni mellan varandra.
Vad gäller vid kennelhosta?
Hundar med symptom skall hållas borta från klubben och andra hundar i fyra veckor efter sista symptom. Vet du om att din hund träffat någon annan hund som har fått symptom skall den hållas i karens i 14 dagar för att utesluta att den också blivit smittad (inkubationstiden).
Vad gäller om man missar enstaka tillfällen pga sjukdom/inkubationstid?
Enstaka träningstillfällen återbetalas ej, utan det står man som förare för risken för. Vi hoppas att detta inte ska stoppa att ni stannar hemma vid sjukdom eller misstänkt sjukdom. Det är en väldigt liten peng som ni går förlorad för att inte smitta era träningskompisar. Klubben gör inte detta av snålhet utan för att risken finns att det skulle kunna missbrukas och att den administrativa biten med alla återbetalningar skulle vara tung.
Hur får jag återbetalning?
Skicka intyg eller att ni har kennelhosta till linkopingshundungdom@gmail.com tillsammans med kontonummer samt hur många träningstillfällen som du missat.