Samträning VT 19

Schemat är bestämt innan och du anmäler dig i den grupp/de grupper du önskar. Platserna är begränsade och det är först till kvarn på platserna i respektive grupp. Grupperna är baserade på intresset föregående period och år. Märker vi att intresset är väldigt stort för en viss träning kommer vi att se över om fler tider är möjliga.

 • Samträningen startar vecka 4, dvs mån 21 januari och håller på tom v 13, dvs torsdag 28 mars (eventuella avvikelser och ersättningstider se nedan)
 • Observera att medlemskap krävs- antingen som fullbetalande SHU-medlem med Linköpings som lokalklubb. Eller SBK-medlem med lokalmedlemskap i LHU. http://linkopingshu.se/om-lhu/bli-medlem/
 • All verksamhet på Linköpings Hundungdom sker i samarbete med Studiefrämjandet.

 

Anmälan och pris

 • LHUs funktionärer har förtur till platserna fram till den 31 december.
 • Är bindande (återbetalning sker vid veterinär-/läkarintyg).
 • Samträning 690kr /ekipage, totalt 10 tillfällen på vårterminen.
 • Har man flera hundar får man välja att köpa fler platser eller alternativt köpa en plats, men då får man endast ta upp träningstid som om man hade en hund
 • ANMÄL SENAST torsdagen den 13 januari.

Grupp

 • Varje grupptillfälle är på 1,5 timme*.
 • 5-6 st ekipage/samträningsgrupp*.
  *Vid endast 4 st ekipage blir träningstiden 1 timme.
 • Varje grupp ansvarar själva för sin träning; övningar och banor.
 • Varje grupp har ev en ansvarig för att rapportera närvaron till Studiefrämjandet. Ansvarig person får 100kr i rabatt. Denna person behöver ha gått ledarutbildning hos Studiefrämjandet eller deltagit på informationstillfället om att vara ledare för en studiecirkel.

Agility
I samträningsgrupperna klass 1, 2 och 3 ingår samtliga hinder. I Agility Grund tränas grundövningar och eventuell viss hinderinlärning. På tisdagar har vi en mixad grupp. En klass 2-3 grupp. Samtliga hinder ingår även här. Gruppen varierar nivån på banorna och kommer överens i gruppen. Detta koncept kan tex lämpa sig för dig som vill variera nivån eller växlar mellan olika hundar.

Agilitydagar
Vi fortsätter med detta uppskattade koncept. I vår mellan vecka 4-13 har vi Agilitydagar i hallen mellan måndag kväll och onsdag kväll. Måndagsgrupperna låter hindren vara framme och klass 2 på onsdagar ställer undan hindren. De hinder som alltid ska finnas uppe är balansen, A-hindret och gungan, övriga hinder kan variera.

OBS!
Skulle en grupp få färre än 4 personer så behåller Linköpings Hundungdom rätten att ställa in samträningsgruppen. Vi kommer då försöka att hitta ett annat sätt för träning.

AniCuras Hundsportcenter
*Löptikar får delta på samträning, men måste ha tikskydd på sig.
*Läs förhållningsregler för hallen – http://linkopingshu.se/lokalen/

Betalning

 • Sker efter att du fått bekräftelse om en plats i gruppen
 • Ska finnas på klubbens konto senast 18 januari
 • Ange “SAM + FÖR-och EFTERNAMN” vid betalning.
 • Betala till PG 262798-2

Kontakt
linkopingshundungdom@gmail.com

 

Samträning vt19

Avvikande tider

Torsdagen 28 februari, alla torsdagsgrupper. Ersättningstid blir istället torsdagen den 4 april, samma tider.

Om ytterligare ändringar sker meddelas berörda grupper och vi kommer tillsammans överens om en ny tid som passar.

Sjukdom
Linköpings HU drabbades hårt av kennelhosta under hösten 2017 och även hösten 2018. Inför denna vår uppmanar vi alla att vara extra uppmärksamma samt låt inte hundarna hälsa på varandra i onödan eller dricka ur varandras vattenskålar.
Vad gäller för återbetalning av samträningstavgiften?
Sjuk hund eller förare kräver sjukintyg samt en längre frånvaro för återbetalning. Kennelhosta behöver du ej ha intyg för, utan är din hund drabbad får du återbetalning.
Återbetalning sker ej om du har sålt/överlåtit din plats till någon annan, det löser ni mellan varandra.
Vad gäller vid kennelhosta?
Hundar med symptom skall hållas borta från klubben och andra hundar i fyra veckor efter sista symptom. Vet du om att din hund träffat någon annan hund som har fått symptom skall den hållas i karens i 14 dagar för att utesluta att den också blivit smittad (inkubationstiden).
Vad gäller om man missar enstaka tillfällen pga sjukdom/inkubationstid?
Enstaka träningstillfällen återbetalas ej, utan det står man som förare för risken för. Vi hoppas att detta inte ska stoppa att ni stannar hemma vid sjukdom eller misstänkt sjukdom. Det är en väldigt liten peng som ni går förlorad för att inte smitta era träningskompisar. Klubben gör inte detta av snålhet utan för att risken finns att det skulle kunna missbrukas och att den administrativa biten med alla återbetalningar skulle vara tung.
Hur får jag återbetalning?
Skicka intyg eller att ni har kennelhosta till linkopingshundungdom@gmail.com tillsammans med kontonummer samt hur många träningstillfällen som du missat.

 

Anmälan