KM i agility 2024

Äntligen är det dags för Klubbmästerskap i agility! Denna gång kommer öppenklass och blåbärs-/ungdomsklass gå olika dagar. Öppenklassen med hopp och agility avgörs torsdagen 29/8 och blåbärsklass/ungdomsklass på fredagen 30/8.

Öppenklass (banor av Amanda Sjölander, döms av Paul Mäkinen) – ett lopp vardera på en hoppbana och en agilitybana (resultaten från båda loppen slås ihop och bästa totala resultatet vinner).  Om kombinerat resultat inte finns avgör agilityklass. Svårighetsgrad cirka klass 2. 

Barn- och ungdomsklass (bana av Elin Fahlander) – två lopp på samma bana (bästa resultatet gäller). Denna klass gäller för dig som är mellan 6-15 år gammal. Endast tunnlar och hopphinder förekommer. Barn och ungdomar får starta denna klass med hundar som tagit officiella meriter. Barn- och ungdomsklassen kommer starta först och när den är klar kommer resterande ekipage tävla. Alla deltagande barn får deltagarpris och rosett!

Rosetter kommer delas ut till klubbmästare och mindre pris till övriga på pallplats. Barn och ungdomar (upp till 15 år) som deltar kommer få ett litet pris för deltagande. En och samma hund kan starta i blåbärsklass och Barn- och ungdomsklass med ett barn/ungdom men också öppenklass med en vuxen förare, dock inte samma förare i båda klasserna. Hund som tagit officiell pinne får förutom vid detta undantag inte starta i blåbärsklass. Man måste vara medlem i Linköpings Hundungdom för att få delta, och för att bli Klubbmästare måste du (om du tävlar officiellt) dessutom tävla för Linköpings HU.

Blåbärsklass (bana av Elin Fahlander) – två lopp på samma bana (bästa resultatet gäller). Endast tunnlar och hopphinder förekommer. Denna klass finns för dig som är äldre än 15 år. Om hunden har tagit en officiell pinne får den inte starta denna klass (se undantag nedan).

Torsdag/öppenklass
Klockan 18:00 
samlas vi för att gemensamt bygga upp bana, därefter startar banvandring för agilityklassen.  Efter agilityklassen bygger vi gemensamt om banan till hoppklass. Dagen avslutas med prisutdelning. Då detta är ett klubbmästerskap önskar vi oss att ni medlemmar anmäler er och deltar som funktionärer för att få tävlingen att flyta på för allas trevliga upplevelse! 

Fredag/blåbärs- och ungdomsklass

Klockan 18:00 samlas vi för att gemensamt bygga upp banan, därefter startar banvandring för barn- och ungdomsklassen. När de sedan har tävlat klart startar banvandring för blåbärsklassen. Prisutdelning efter respektive klass. Då detta är ett klubbmästerskap önskar vi oss att ni medlemmar anmäler er och deltar som funktionärer för att få tävlingen att flyta på för allas trevliga upplevelse! 

Rosetter kommer delas ut till klubbmästare och mindre pris till övriga på pallplats. Hunden måste vara  18 månader för öppenklass. Man måste vara medlem i Linköpings Hundungdom för att få delta, och för att bli Klubbmästare måste du dessutom tävla för Linköpings HU.  

Kostnad: (betalas in till swish: 123 547 5678 senast 26/8):

  • Barn- och ungdomsklass 6-15 år GRATIS (två lopp på samma bana)
  • Blåbärsklass från 16 år – 99 kr/ekipage (två lopp på samma bana)
  • Öppenklass ho+ag – 99 kr/ekipage (två lopp på olika banor)

Då detta är ett klubbmästerskap önskar vi oss att alla som har möjlighet anmäler er och deltar som funktionärer i den klass/er ni inte tävlar för att få tävlingen att flyta på för allas trevliga upplevelse!

ANMÄLAN SKER HÄR!

Publicerat av