Kursutbud

Nu är höstens första kurser här!

OBS! Nytt för hösten är att alla som är upp till 25 år (födda 1992 och senare) har nu en veckas förtur till kursplatserna. Med detta menas att alla oavsett ålder nu kan anmäla sig samtidigt till kurserna, men under första veckan som kurserna ligger ute för anmälan på hemsidan så har medlemar upp till 25 år första tjing på platserna.
När veckan har gått tilldelas eventuella lediga platser till resterande som anmält/anmäler i den ordning som anmälningarna inkommit.

OBS! För att gå kurs hos oss behöver du antingen vara fullbetalande medlem eller lokalmedlem men med ett medlemskap i en annan SKK-ansluten klubb!
Anmälan sker som vanligt till linkopingshundungdom@gmail.com med följande information (kopiera gärna listan och svara på den i din anmälan):
Kursens namn:
Ditt namn:
Personnummer:
Fullständig adress:
Telefonnummer:
Mailadress:
Hundens namn:
Hundens ålder:
Hundens ras(er):
Medlemsnummer i Linköpings Hundungdom / lokalmedlem i Lhu och medlemsnummret i annan klubb:

 ____________________________________

SFR%20logo%20red%20(transparent%20bakgrund)

 Vi sammarbetar med Studiefrämjandet!

 ____________________________________

Senast uppdaterat: 23/9 2017

Fortsättningskurs i agility KURSEN ÄR FULL! En reservplats kvar

Vi tränar grundläggande svängar och handling (hur man styr hunden) i längre kombinationer. Kursen innehåller grundläggande kunskaper för att delta i klass 1. För att gå kursen förutsätts att ekipaget har gått en nybörjarkurs i agility eller ha motsvarande kunskaper. OBS: Det är viktigt att hunden kan vara lös bland andra hundar.
Start: Tisdagen den 24 oktober 18.00-19.30
Resterande tillfällen: 31/10 7/11, 14/11, 21/11 samt 28/11
Pris: 780kr för max 25 och 900kr för övriga
Instruktör: My Sackenreuther

Foundation kurs – förberedande agilitykurs KURSEN ÄR FULL! En reservplats kvar

Kurs för dig som har en unghund men är sugen på agility, här lägger vi grunder för den blivande agilityhunden, det handlar om lek, samarbete, att bygga ett team och att börja med grunderna till vad som blir handling och hinderinlärning. Från 4 månaders ålder.

Start: onsdagen den 1 Novenber 18.00-19.00

Resterande tillfällen: 15/11, 29/11, 13/12

Pris: 520kr för max 25 och 600kr för övriga

Instruktör: Åsa Wrede

 

Handlingskurs agility klass 1-2

Detta är kursen för dig som tävlar klass 1-2 och som vill utvecklas och prestera bättre på tävlingsbanan. Kursens innehåll grundar sig på vanligt förekommande situationer som dyker upp ute på tävlingsbanorna, vilka ni ska få testa på och som vi tillsammans kommer diskutera kring. Kursen syftar till att utmana dig som förare att bli mer medveten om din handling och dina handlingsalternativ samtidigt som du ska bli tryggare i att på snabbast möjliga sätt styra hunden genom banan. Kursens nivå anpassas efter varje ekipage men med kravet att varje deltagare ska ha startat officiell kl 1 minst en gång.

Obs! Vid färre anmälningar än fyra förbehåller vi oss rätten att kursen ställs in.

Start: Torsdagen den 19/10 19.00-21.00

Resterande tillfällen: 2/11, 16/11 samt 30/11 

Pris: 1300 kr för max25  och 1500 kr för övriga

Instruktör: Fanny Wendelström

Handlingskurs agility klass 2-3

Detta är kursen för dig som blivit lite erfaren i ditt tävlande och som vill komma vidare och öka prestationen ute på tävlingsbanan. Kursen bygger på lite klurigare situationer som kan förekomma på klass 2-3-nivå. Du och din hund ska få utmanas i vad ni vågar utföra på banan och tillsammans ska vi gå igenom olika handlingsalternativ och komma fram till vilket som passar bäst för dig och din hund. Syftet med kursen är att du som förare ska bli mer trygg i val av handling och att både hund och förare ska kunna öka farten på banan tack vare ökat självförtroende och ökad trygghet i samarbetet. Kursen anpassas efter varje ekipage men med krav att varje deltagare ska ha startat i klass 2 minst en gång i antingen agility- eller hoppklass.

Obs! Vid färre anmälningar än fyra förbehåller vi oss rätten att kursen ställs in.

Start: Torsdagen den 26/10 19.00-21.00

Resterande tillfällen:  9/11, 23/11 samt 7/12

Pris: 1300 kr för max25  och 1500 kr för övriga

Instruktör: Fanny Wendelström