Kursutbud

Läs genom våra regler för kurser innan du anmäler dig! 

Regler för kurser finner du här.

 

HÖSTENS KURSER

Anmälan till Linköpings hundungdoms kurser tas mot via formulär som hittas under respektive kurs. Vi tar inte mot anmälningar via mejl.

______________________________________________________________________________

 Handlingskurs (agility)

Till ekipage som tävlar i klass två och tre. Vi fokuserar på olika moment i en bana, att hitta olika valmöjligheter i handlingen och att testa olika handlingsalternativ som kan passa ekipaget. Vad ger bäst flyt? Vilken väg vinner man på att ta och varför? På vilket sätt får man hunden att ta vägen? Tyskar, japaner, flickar, eller kom till hand, vad funkar bäst för mig och min hund och när kan jag med fördel använda vad? Och hur var det med tajmingen?

Kurstillfällena är oberoende av varandra. 4-6 deltagare per kurstillfälle.
– 15 december kl 14-17
– 28 december kl 14-17
Pris: 375kr vuxna, 325 under 25år (för ett kurstillfälle)

Instruktör: Nathalie Stärner
Nathalie har varit aktiv i Linköpings hundungdom sedan 2011 och håller främst kurser i freestyle och heelwork, där hon är utbildad instruktör i både 1 och 2. Hon har tävlat agility klass 3 sedan 2013, och har en pensionerad kooiker som är dubbelchampion och som kvalat till 4 agility SM, och en bordercollie som är svensk hoppchampion och med halva säsongen kvar nästan kvalad till SM 2019. Nathalie kursar själv regelbundet för många olika instruktörer för att hitta nya tankar och idéer, och ville nu testa hur intresset var för att förmedla lite det hon lärt sig.

 

 ________________________________________________

Agility nybörjare – FULL

En kurs för dig som är nyfiken på agility. Vi går igenom grunderna i agility, inlärning av de olika hindren samt redskap för att uppleva rolig och fartfylld träning med din hund. Kursen är indelad i två delar. De 5 första kurstillfällena lär man in och tränar på alla hinder förutom kontaktfältshindren (balansen, A-hindret och gungan). Därefter väljer man om man vill gå vidare med kursens andra del. Den delen består av 3 kurstillfällen där kontaktfältshindren tränas in. Om man vill fortsätta och delta i kursens del 2 meddelas till instruktörerna under del 1.

När: Tisdagar 18.30-20.00

Del 1: 23/10 30/10 6/11 13/11 20/11

Del 2: 27/11 4/12 11/12

Var: Linköpings hundungdom, Anicura hundsportcenter

Pris:

Del 1: 650kr för max25 år. 750kr för övriga.

Del 2: 390kr för max25 år.  450kr för övriga

Instruktör: Åsa Wrede och Ida Cronebäck

_______________________________________________________________________