Regler för kurser

310091_10152805198005702_1842636651_nI Linköpings hundungdom är alla välkomna. När det gäller kursverksamheten så har självklart barn och ungdomar förtur och de har även rabatterade priser. Självklart är även alla sorters hundar välkomna.

Vi har kurser i de flesta hundsporter men även i vardagslydnad, valp-, aktiverings-, trick och cirkuskurser mm. Vilka kurser som är aktuella just nu hittar du på kurssidan. Våra instruktörer är alla väldigt erfarna och utbildade inom sin gren. Det går också ofta att boka dem för privatträningar om du har svårt med att kunna träna ex en gång i veckan. Du kan läsa mera om varje instruktör och inom vilka grenar de är aktiva om du tittar här 

Medlemskap

För att gå kurs hos oss kan du som är under 25 år antingen vara fullbetalande medlem i Linköpings Hundungdom. Där du därmed får flera helt fantastiska förmåner.

Här hittar du hur du blir medlem i Sveriges hundungdom där du då kan välja Linköpings hundungdom som tillval, där kan du också läsa om alla förmåner. Du som är över 25 år är lika varmt välkommen som medlem i klubben, men då med lite färre förmåner. Är du redan fullbetalande medlem i annan SKK-ansluten klubb (gäller både yngre och vuxna)? Då kan du lösa ett lokalmedlemskap i Linköpings hundungdom som berättigar dig att gå kurs hos oss . Det kostar 40kr/år och du hittar hur du kan bli lokalmedlem här.

Ansvar: Som alltid när man har hund så gäller strikt hundägaransvar även under kurstiden. Vet du om att din hund är lite ostyrig ibland är det viktigt att du själv funderar på vilka sporter och vilka övningar som kan passa just er.

Avbokning och sjukdom

1235018_10151671590463073_1449125475_n


Din hund blir sjuk och kan inte slutföra kursen:
Du kan då få något av följande alternativ. Alternativen kan exempelvis bero på om det finns de som köar för plats etc.. Instruktören kan då erbjuda dig att antingen gå kursen utan hund, med lånad hund, gå nästa kurs eller återbetala del av kursavgiften.

Vi har beslutat att tillämpa SKKs tävlingsregler för smittsamma sjukdomar även för lokaler och kurser. Detta innebär att om din hund t ex får kennelhosta eller umgås med en hund som har kennelhosta så måste du vänta fyra veckor efter att hostan slutat/efter att hundarna träffats innan du tar med hunden till klubben igen. Detta är självklart jättetrist för den som drabbas men det är för våra hundars säkerhet och för att minimera smittspridning. Om du går kurs bör du snarast kontakta instruktören och tala om att din hund insjuknat och i vad.


601934_10152875198915702_1199325569_n

Corona

För att våra kurser ska kunna genomföras på ett säkert sätt nu i coronatiderna så vill vi informera dig som kursdeltagare lite om vad vi tycker är viktigt.

Tillhör du en riskgrupp?
Så här skriver SKK: Deltagande i verksamhet bör undvikas och det är ett personligt ansvar för var och en att följa myndigheternas rekommendationer.

HÅLL avstånd och respektera start och sluttiderna på kurserna inomhus så att in och utpassage kan ske tryggt och säkert.

Familjemedlemmar är alltid välkomna! Men försök att minimera antalet nu i coronatiderna.

Klubben har inte tillgång till rinnande vatten, vi tillhandahåller handsprit och tvättservetter.
Känner du dig sjuk så gäller Folkhälsomyndighetens regler. Stanna hemma!
Är din hund sjuk så är du välkommen till kursen utan hund (du lär dig säkert lika mycket ändå, eventuellt finns det annan hund att låna).

Allt detta med viss reservation ifall Coronaläget förändras under hösten. Vi i styrelsen håller koll på Kennelklubbens centralstyrelses beslut som uppdateras var 14 dag

Har du frågor om just din kurs så hör av dig till ansvarig instruktör.
Generella frågor om kurser kan du skicka via mail eller messenger till styrelsen.