Regler för kurser

310091_10152805198005702_1842636651_nLinköpings hundungdom ger kurser för alla, oavsett ålder. Renras- eller blandrashund spelar inte heller någon roll. Det finns kurser för alla oavsett intresse och erfarenhet, du kan välja mellan kurser på kvällstid eller på helger. Våra kurser hålls i samverkan med Studiefrämjandet.

Medlemskap

För att gå kurs hos oss behöver du antingen vara fullbetalande medlem i Linköpings Hundungdom eller lokalmedlem hos oss men med ett medlemskap i en annan SKK-ansluten klubb. Lokalmedlemskapet kostar 40kr/år och du kan läsa mer om det och bli lokalmedlem HÄR. I mån av plats kan även ni som är medlemmar i annan SKK-ansluten klubb erbjudas möjlighet att gå kurs hos oss.

Förtur

Alla som är upp till 25 år (födda 1994 och senare) har nu en veckas förtur till kursplatserna. Med detta menas att alla oavsett ålder kan anmäla sig samtidigt till kurserna, men under första veckan som kurserna ligger ute för anmälan på hemsidan så har medlemmar upp till 25 år första tjing på platserna. När veckan har gått tilldelas eventuella lediga platser till resterande som anmält/anmäler i den ordning som anmälningarna inkommit.

1235018_10151671590463073_1449125475_nAgilitykurser

För att kunna gå agilitykurs hos oss måste ni ha så god allmänlydnad så att din hund kan vara lös på banan utan att springa fram till de andra hundarna på kursen. Framförallt får hunden naturligtvis inte ge sig på de andra hundarna. Om instruktören anser att hunden inte klarar detta kan ni stängas av från kursen. Ni kommer då naturligtvis att få resterande kursbelopp tillbaka och kan även erbjudas hjälp för att komma tillrätta med ev. problem.

På alla kurser gäller strikt ägaransvar, d v s om din hund gör nåt dumt så är du ansvarig. Vi rekommenderar starkt att hundarna ska vara vaccinerade och försäkrade.

601934_10152875198915702_1199325569_nAvbokning och sjukdom

Avbokning av kurs. Anmälan är bindande. För att avboka kurs och få tillbaka anmälningsavgiften ska antingen kursen avbokas senast 1 vecka innan kursstart så att reserver kan meddelas, eller så ska man kunna uppvisa veterinärintyg.

Vi har beslutat att tillämpa SKKs tävlingsregler för smittsamma sjukdomar även för lokaler och kurser. Detta innebär att om din hund t ex får kennelhosta eller umgås med en hund som har kennelhosta så måste du vänta fyra veckor efter att hostan slutat/efter att hundarna träffats innan du tar med hunden till klubben igen. Detta är självklart jättetrist för den som drabbas men det är för våra hundars säkerhet och för att minimera smittspridning. Om du går kurs bör du snarast kontakta instruktören och tala om att din hund insjuknat och i vad. Instruktören kan då erbjuda dig att t ex gå kursen utan hund, med lånad hund, gå nästa kurs eller återbetala del av kursavgiften.