Gräsplaner

Linköpings hundungdom har tre inhägnade gräsplaner (totalt 35 m * 125 m) i nära anslutning till AniCura Hundsport Center. En av planerna är hinderfri och de andra två är utrustade med hinder för agilityträning. Givetvis är det fritt fram för samtliga medlemmar att utnyttja dessa fina planer och träna hur mycket man vill!


Ifyllning av hål på planerna13775567_10206926287499840_3500582048013087155_n

Planerna är dagsläget ojämna och vi kommer behöva er medlemmars hjälp för att komma iordning med detta. På planen i mitten, vid agilitylådan, finns det säckar med jord samt en spade. Tanken är att alla medlemmar kan hjälpas åt med att fylla i med jord i hålen som finns på planerna vart eftersom de upptäcks. Om ett hål upptäcks fyll i med jord och tryck till så hålet fylls.

 

Regler

För att gräsplanerna ska förbli så träningsvänliga som möjligt så finns det regler som gäller vid användandet av gräsplanerna:

  • Rasta hunden innan ni går in, och håll hunden under uppsikt. Försök undvika att hunden kissar och bajsar inne på planen.
  •  Undvik att kasta godis på planerna.
  •  Löptikar är välkomna, men inte under höglöp. Ha gärna tikskydd på (inget krav).
  •  Fråga de som redan tränar innan ni går in. Ofta går det bra att träna samtidigt.
  •  Planen närmast hallen ska alltid vara fri från agilityhinder, där tränar vi bara andra hundsporter.
  •  Kurser hålls på en plan, träning på annan plan samtidigt är ok. Tänk dock på ljudvolymen, visa extra hänsyn för de som går kurs.
  •  Nummerskyltar, slalombågar, rallyskyltar, koner och liknande ska plockas bort och läggas i förvaringslådorna.
  •  Återställ balansbommen (etc) till hur den ska stå uppställd om du ändrar på den.

Hitta hit

Linköpings Hundungdom finns numera i Åsmestad, vilket ligger mellan Lambohov och stora Aska.
Du hittar till lokalen genom att vid rondellen vid citygross åka mot stora aska. Efter du passerat bussgatan mot Lambohov går det över till 70. Om du går till klubben tar du första avfarten till höger in på en grusväg där det står skyltat Åsmestad. Sedan håller du till vänster förbi motorklubben, hallen är den röda maskinhallen.  Om du kör bil kör du förbi den första avfarten mot Åsmestad. Du tar av anda grusvägen in till höger, där det även är skyltat mot Streetpack. Kör rakt fram tills du passerat agilitybanan, och sedan en kort bit så du passerar den gula ladan på höger sida. Ta av till höger innan du kommer fram till streetpack.
Vi får inte parkera hur som helst på området, se därför över parkeringsplanen (pdf)

lhu