Klubbmästerskap i agility 2023

Den 16/9 är det äntligen dags för årets klubbmästerskap i agility!
Klubbmästerskapet kommer avgöras utomhus på gräsplanen.

Barn- och ungdomsklass – det bästa av ens två starter på samma bana, så ekipaget med snabbast tid och minst antal fel vinner oavsett resultat i det andra loppet. Denna klass gäller för dig som är mellan 6-15 år gammal. Endast tunnlar och hopphinder med låga höjder

Blåbärsklass – det bästa av ens två starter på samma bana, så ekipaget med snabbast tid och minst antal fel vinner oavsett resultat i det andra loppet.
Endast tunnlar och hopphinder med låga höjder. Denna klass finns för dig som är äldre än 15 år gammal. Om hunden har tagit en officiell pinne får den inte starta denna klass.

Öppenklass – ett lopp vardera på enhoppbana och en agilitybana (resultaten från båda loppen slås ihop och bästa totala resultatet vinner).  Om kombinerat resultat inte finns avgör agilityklass. Svårighetsgrad cirka klass 2.

Klockan 10:00 samlas vi för att gemensamt bygga upp öppenklassbanorna, därefter startar banvandring. Efter en lunchpaus följer både blåbärsklass samt barn- och ungdomsklass. Dagen avslutas med prisutdelning av samtliga klasser. Då detta är ett klubbmästerskap förväntar vi oss att ni medlemmar anmäler er och deltar som funktionärer i den klass/er ni inte tävlar för att få tävlingen att flyta på för allas trevliga upplevelse!

Rosetter kommer delas ut till klubbmästare och mindre pris till övriga på pallplats. Barn och ungdomar (upp till 15 år) som deltar kommer få ett litet pris för deltagande. En och samma hund kan starta i blåbärsklass med ett barn/ungdom men också öppenklass med en vuxen förare, dock inte samma förare i båda klasserna. Hund som tagit officiell pinne får förutom vid detta undantag inte starta i blåbärsklass. Om du inte tagit pinne officiellt får du ändå bara tävla i en klass. Hunden måste vara 15 månader för blåbärsklass och 18 månader för öppenklass. Man måste vara medlem i Linköpings Hundungdom för att få delta och ha chans att vinna Klubbmästartiteln.

Kostnad: (betalas in till swish: 123 547 5678 senast 5/9):

  • Barn- och ungdomsklass 6-15 år: GRATIS! (två lopp på samma bana)
  • Blåbärsklass (förare 15 år eller äldre) – 100 kr/ekipage, (två lopp på samma bana)
  • Öppenklass ho+ag – 100 kr/ekipage (två lopp på olika banor)

Anmälan sker senast den 5/9 här: https://forms.gle/rAbhYPnTYzqoBvYX8

Anmäl dig till den storlek din hund är inmätt i. Om hunden inte är inmätt får du gissa och så mäter vi in på plats.  Vid frågor maila linkopingshundungdom@gmail.com

Vi hälsar alla våra medlemmar varmt välkomna!

Publicerat av