Samträning!

Schemat är bestämt sedan och du anmäler dig i den grupp/de grupper du önskar. Grupperna är baserade på intresset föregående period och år. Märker vi att intresset är väldigt stort för en viss träning kommer vi att se över om fler tider är möjliga.

-Samträningen startar vecka 45, lör 7 november och håller på tom v 50, söndag 13 december

-Fullbetalande medlemmar i Linköpings hundungdom har förtur och plasterna.
Observera att medlemskap krävs- antingen som fullbetalande SHU-medlem i Linköpings hundungdom eller SKK-medlem med lokalmedlemskap i LHU. http://linkopingshu.se/om-lhu/bli-medlem/

Anmälan och pris
-Anmälan är bindande.
-Samträning 650 kr /ekipage, totalt 6 tillfällen.
-Har man flera hundar och vill träna mer än en så får man välja att köpa fler platser. Köper man en plats får man endast ta upp träningstid för en hund.
– Anmälan ska vara inne senast 24 oktober.

Betalning
– Sker efter att du fått bekräftelse via mail om en plats i gruppen.
– Ange “SAM + FÖR-och EFTERNAMN” vid anmälan och betalning.
– Betalas till Plusgiro: 262798-2 eller swish: 1235475678.
– Ska finnas på klubbens konto senast 29 oktober.

Grupp
– Varje grupptillfälle är på 2 timmar med 5-6 st ekipage i samträningsgruppen.
-Vid endast 4 st ekipage reduceras träningstiden med 30 min.
-Skulle en grupp få färre än 4 personer så behåller Linköpings Hundungdom rätten att ställa in samträningsgruppen och återbetala träningsavgiften.
– Varje grupp ansvarar själva för sin träning, övningar och banor.

Lydnad
-Lördag kl 9-11 (v 45-50)

Rallylydnad
-Lördag kl 13-15 (v 45-50)

Freestyle
-Lördag kl 19-21 (v 46-51)

Agility
-Söndag kl 08:30-11 agility klass 1 (v 45-50)
-Söndag kl 13-15 agility grunder (v 45-50)
-Söndag kl 19-21:30 agility klass 2 och 3 (v 45-50)

I samträningsgrupperna agility klass 1, 2 och 3 ingår samtliga hinder. I Agility grunder tränas grundövningar och eventuell viss hinderinlärning. Agilitydygn kommer råda i hallen varje söndag vecka 45 till 50 kl 08:30-21:30. Detta betyder att den första gruppen som tränar mellan 08:30-11 ansvarar för att plocka fram alla hinder. Samma gäller för den sista träningsgruppen som har tiden 19-21:30 ansvarar för att plocka bort alla hinder. I dessa grupper som ansvarar för att plocka fram och tillbaka hindrena så ingår 30 min extra för att hinna med detta utan att det ska påverka träningstiden negativt.

Agilitydygn
Då vi har fullbokat med kurser vardagkvällar under hösten så finns det bara möjlighet till agilitydygn på helgen. Agilitydygn kommer råda i hallen varje söndag vecka 45 till 50 kl 08:30-21:30. De hinder som alltid ska finnas uppe är balansen, A-hindret och gungan, övriga hinder kan variera.

AniCuras Hundsportcenter
-Löptikar får delta på samträning, men måste ha tikskydd på sig.
-Läs förhållningsregler för hallen – http://linkopingshu.se/lokalen/

Information om ändring
Om ytterligare ändringar sker meddelas berörda grupper och vi kommer tillsammans överens om en ny tid som passar.

Sälja sin plats
Förra året inkom en del klagomål på att platser såldes mycket och att variationen på deltagare var mycket stor. Många upplevde det rörigt när flera deltagare varierade vid tillfällena och att man inte visste vilka som skulle delta på planerad träning. Försök att undvika detta genom att planera in din vardag så att du kan delta på alla dina träningstillfällen som du anmält dig till. Är du sjuk så går det såklart bra att sälja sin plats.

Sjukdom
Linköpings HU drabbades hårt av kennelhosta under hösten 2017 och även hösten 2018. Inför denna vår uppmanar vi alla att vara extra uppmärksamma samt låt inte hundarna hälsa på varandra i onödan eller dricka ur varandras vattenskålar.

Vad gäller vid kennelhosta?
Hundar med symptom skall hållas borta från klubben och andra hundar i fyra veckor efter sista symptom. Vet du om att din hund träffat någon annan hund som har fått symptom skall den hållas i karens i 14 dagar för att utesluta att den också blivit smittad (inkubationstiden).

Vad gäller om man missar enstaka tillfällen pga sjukdom/inkubationstid?
Enstaka träningstillfällen återbetalas ej, utan det står man som förare för risken för. Vi hoppas att detta inte ska stoppa att ni stannar hemma vid sjukdom eller misstänkt sjukdom. Det är en väldigt liten peng som ni går förlorad för att inte smitta era träningskompisar. Klubben gör inte detta av snålhet utan för att risken finns att det skulle kunna missbrukas och att den administrativa biten med alla återbetalningar skulle vara tung.

Vad gäller för återbetalning av samträningstavgiften?
Är din hund sjuk så krävs veterinärintyg Vid misstänkt kennelhosta behöver du ej ha intyg, utan är din hund drabbad får du återbetalning ifall du inte lyckas sälja din plats.

Hur får jag återbetalning?
Skicka intyg eller att ni har kennelhosta till linkopingshundungdom@gmail.com tillsammans med kontonummer samt hur många träningstillfällen som du missat.

Anmälan är nu stängd